Yhteisjulkaisu: Suomen Jääkiekkoliitto ja Liiga "Pelaa jääkiekkoa ja nauti!"

KIEKKOLEIRIT JA TURNAUKSET 2017

Täältä löydät Suomen Jääkiekkoliiton viralliset Sporttiriparit, Kiekkoleirit ja Turnaukset

Suomen Jääkiekkoliiton

haettavat tuet vähävaraisille juniorikiekkoilijoille!

 

Katso ohjeet tästä!

Suomen Jääkiekkoliitto ry / Fini

Lisätietoa / Yhteyshenkilöt:

Janne Saari, janne.saari@fini.fi  / puh. 050 3811 818

Ilpo Myllyniemi, ilpo.myllyniemi@finhockey.fi  / puh. 0500 959 353

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vähävaraisten perheiden jääkiekkojunioreiden vuosittaisen lahjoituksen takana yrityksensä kautta oleva Mika Anttonen peräänkuuluttaa vanhempia antamaan aikaa lastensa harrastukselle.

 

 

Mika Anttonen: ”Vanhemmat, antakaa aikaa lasten harrastukselle”

 

- Arvokkain asia, jonka vanhemmat voivat lapsilleen antaa on aika. Yhteisen ajan ei tarvitse rajoittua kotiin, parhaimmillaan lapsen harrastuksesta voi tulla myös aikuisen harrastus. Aikaakin yleensä löytyy jos sitä haluaa järjestää.

 

Jäähallin parkkipaikalle ulottuvan kuljetus-palvelun sijaan Anttonen kannustaakin vanhempia mukaan seuran tai joukkueen arjen pyörittämiseen. Osallistumalla toimintaan vanhemmat oppivat tuntemaan lastensa kaverit ja näiden vanhemmat, mikä on iso asia lasten varttuessa. Yhteisten kokemusten arvo on mittaamaton ja vanhempien aktiivisuus näkyy myös harrastamisen kustannuksissa.

 

- Mitä useampi vanhempi osallistuu, sitä tehokkaammin saadaan kustannukset kuriin. Siinä missä ennen työt hoidettiin talkoovoimin, nykyisin jopa lasten harrastustoiminnassa nojataan ostopalveluihin. Tämä taas nostaa kustannuksia jotka jakaantuvat perheiden maksettavaksi, tulotasosta riippumatta.

 

- Kaikilla ei ole mahdollisuutta tukea harrasta-mista taloudellisesti, mutta toivon että esimerkkini rohkaisee myös muita vastaavaan toimintaan. Itselleni Jääkiekkoliiton mekanismi vähävaraisten tukemiseksi oli tuttu ja voin luottaa, että tuki todella ohjataan kokonaisuudessaan sinne, mihin se on tarkoitettu. Jatkossa lahjoittajia on toivottavasti enemmän niin jääkiekossa kuin muissakin lajeissa, Anttonen kannustaa mukaan talkoisiin niitä, joilla on siihen mahdollisuus.

 

Päätös vähävaraisten perheiden junioreille suunnatusta lahjoituksesta oli suomalaisen jääkiekon strategiaprosessia muutama vuosi sitten vetäneelle Anttoselle luonteva tapa kantaa oma kortensa kekoon rakkaan lajin puolesta.

 

- Toiveeni on, ettei perheiden tarvitsisi tehdä lasten harrastusvalintoja lompakon paksuuden perusteella. Nuorimpien junioreiden harrastaminen on suhteellisen edullista lajista riippumatta. Nyt monet vanhemmat ajattelevat askeleen eteenpäin mikä on vastuullista, mutta samalla harmillisen usein tarkoittaa, ettei lapsi pääse kokeilemaan lajia siksi, että muutaman vuoden päästä perheet resurssit eivät välttämättä mahdollista harrastamisen jatkumista.

 

- Kun tukijärjestelmät ovat tarpeeksi kattavat ja ulottuvat nuoremmista ikäluokista vanhempiin junioreihin, on kaikilla tulevaisuuden patriklaineilla mahdollisuus tulla jääkiekon pariin, perheen tulotasosta riippumatta. Ja vaikka kaikista ei voi eikä tarvitse tulla oman ikäluokkansa supertähtiä, näin varmistamme myös sen, etteivät lahjakkuudet jää löytämättä ainakaan taloudellisten resurssien vuoksi.

 

 

 

TIEDOTE 13.4.2016

 

 

 

 

Jääkiekkojunioreita tuetaan 1,1 miljoonalla eurolla vuodessa – uusi lahjoitus kolminkertaistaa tuettavien määrän

 

Jääkiekkoliitolle osoitettu vuosittain toistuva uusi miljoonalahjoitus kasvattaa merkittävästi vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden tukemista. Tuki ulottuu jatkossa kiekkokouluikäisistä B-junioreihin ja tuettavien määrä kasvaa aiemmasta reilusta 400 juniorista lähes 1500 junioriin vuodessa.

 

- Yhä useammalla perheellä on vaikeuksia taloutensa kanssa ja miljoonan euron vuosittain toistuva lahjoitus vähävaraisille perheille on huima ele, josta hyötyy koko suomalainen juniorikiekkoilu. Lahjoittajana alkuvaiheessa toimiva Mika Anttosen omistama Keele Oy on tiiviisti mukana prosessin seurannassa: rahan jakaminen ei ole automaatio vaan tuen piiriin päästäkseen hakijoiden seuroilta edellytetään toimenpiteitä, jotka tukevat suomalaisen jääkiekon strategiassa määriteltyjä tavoitteita, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

 

- Uuden lahjoituksen ohella tukien maksaminen jatkuu myös Jääkiekkoliiton vähävaraisten rahastosta, josta olemme vuodesta 2011 alkaen jakaneet tukea 739.950,00 euroa yhteensä 1879 juniorille.

 

Tukien hakeminen tapahtuu jatkossa kahdessa aallossa. Keväällä haettavaksi tulevat ikäluokkia D-B koskevat tuet, jotka rahoitetaan uuden lahjoituksen kautta. Kriteerinä tukien saamiselle on hakijan oma motivaatio, lisäksi seuran tulee osoittaa omat toimensa vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi. Hakemuksiin tulee liittää mukaan myös hakijan viimeisin koulutodistus. Päätökset tukien maksamisesta tehdään ennen juhannusta ja maksut suoritetaan alkusyksystä, kun tiedetään että tukien saajat jatkavat lajin harrastamista.

 

- Tarkoitus ei ole että tuet napsahtavat tilille kuin se kuuluisa Manun illallinen. Tavoitteena on, että tukiprosessi pakottaa seuroja tarkastelemaan omia toimiaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella ja toisaalta motivoi hakijoita satsaamaan harrastamisen ohella myös koulunkäyntiin, Nurminen muistuttaa.

 

Syksyllä tukea voivat hakea nuoremmat ikäluokat: F- ja E-junioreiden tuki kohdistetaan seurojen kautta kausimaksuihin, Leijona-kiekkokoulujen osalta seurat voivat hakea Jääkiekkoliitolta tukea vapaapaikkojen kustantamiseen yhteisvoimin.

 

Yleiset kriteerit tukien maksamiselle ovat mm. perheen työttömyys, monilapsisuus, yksinhuoltajuus, sairaudet ja valtakunnallisuus.

 

Tukien saaminen vaatii aktiivisuutta sekä hakijalta että seuralta: yksityishenkilöt eivät voi suoraan hakea tukea, vaan prosessi kulkee aina seuran kautta. Tuet myös maksetaan seuralle, joka taas kohdistaa ne tukea hakeneille perheille. Koska harrastuskustannukset nousevat vanhemmissa ikäluokissa, itse tukisummat on porrastettu ikäluokittain 200 eurosta 1400 euroon.

 

Tukea harrastamisen kustannuksiin voi Jääkiekkoliiton ohella hakea mm. Pelaajayhdistyksen hallinnoimalta Olympia- ja A-maajoukkuerahastolta, joka jakaa talvisin tukea ikäluokkien F-C junioreille.

 

Jääkiekkoliiton tukisummat ikäluokittain

 

Keväällä haettavat tuet – hakuaika vuonna 2016 13.4.–27.5.

B-juniorit 1400 €

C-juniorit 1000 €

D-juniorit 650 €

 

Syksyllä haettavat tuet - haku loka-marraskuussa, tarkat päivämäärät ilmoitetaan syksyllä

E-juniorit 300 €

F-juniorit 200 €

Kiekkokoulut 50 €

 

 

 

Lisätietoja Suomen Jääkiekkoliiton vähävaraisten perheiden tukiohjelmasta löytyy Jääkiekkoliiton  verkkosivuilta

 

 

 

 

 

© 2016 Suomen Jääkiekkoliitto

 

Lisätietoja löydät täältä

tiedotus@finhockey.fi   •   Verkkosivut   •   Veturitie 13 H, 00240 Helsinki

 

 

 

 

By Risto Kankaanperä, www.sconnect.fi